четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Безопасен фитнес: Избягване на наранявания при тренировка



Много хора, които тепърва започват да фитнес, често се сблъскват с наранявания. Много въпроси възникват: „Защо се случва това? Фитнесът е толкова травматичен? ”Отговорът е прост: обикновено начинаещите са склонни да правят грешки, които водят до щети.

Ето 10 съвета, за да направите тренировката си безопасна и да избегнете наранявания.

1. Ходете в маратонки. Въпрос за попълване: какво ходите на фитнес? В стари маратонки, лежащи наоколо от студентската пейка? Някои дори успяват да влязат в чехли. Не можете да направите това Обувките за тренировка трябва да са висококачествени, атлетични, с неплъзгаща се подметка. В противен случай може да паднете и да бъдете ранени.

2. Болен - останете вкъщи. Пациенти във фитнеса - няма място. Няма нужда да идвате и да практикувате, ако се чувствате слаби. Легнете назад, пропуснете една или две тренировки - нищо лошо няма да се случи. За толкова кратко време формулярът не може да бъде загубен. Но ако дойдете да се занимавате с фитнес, като сте болни, тренировките могат да бъдат непродуктивни. Освен това съществува голям риск от нараняване.
сармс цена

3. Не забравяйте да се затоплите. Загряването е важен елемент на всяка тренировка. Никой опитен спортист не го пренебрегва. Само начинаещите игнорират загрявката. Те се опитват да започнат „истинските“ тренировки възможно най-бързо, избягвайки „ненужните“ ритници или накланяния на тялото. В крайна сметка една загрявка е толкова скучна! Тук обаче трябва да се съсредоточите върху факта, че по време на загряването мускулите и връзките се затоплят. Без това вероятността от нараняване е много висока.

4. Не идвайте гладни. Мнозина идват на фитнес веднага след работа или просто забравят да ядат. Но фитнесът отнема много енергия! Къде ще го вземе тялото, ако не сте яли? Първоначално черпи резерви от черния дроб и мускулите - там се натрупва гликоген. Но след няколко упражнения нивата на кръвната захар започват да спадат. Това често води до слабост и замаяност. И няма далеч от контузията!

5. Тренирайте правилно. Често начинаещите дори не се замислят върху факта, че упражненията трябва да се изпълняват правилно. Освен това, правят всичко възможно да тренират „неправилно“. Ти не си от тях, нали? Със сигурност се обърнахте към треньора и помолихте да покажете правилната техника за изпълнение на упражненията. Или поне гледайте няколко видеоклипа в YouTube, преди да отидете в залата. Ако е така, ще намалите в пъти риска от нараняване. Тъй като повечето наранявания на мускулите и лигаментите се дължат на неправилна техника на упражнения.

6. Тренирайте с партньор. Някои упражнения изискват застраховка. Затова е по-добре да заведете приятел в залата или да се сприятелите с някой, който вече е на мястото си. Вероятно имате нужда от човек, който ще ви застрахова по време на някои упражнения. Например, тя ще поддържа щангата, когато я жънете от сандъка.

7. Пийте вода. Винаги носете със себе си бутилка вода. Обикновено по време на тренировка човек се поти и често диша. В резултат на това се губи достатъчно голямо количество влага. Загубата на вода от тялото може да се измери в литри! Естествено, целият този обем трябва да бъде попълнен. Затова пийте вода, за да предотвратите дехидратацията. Не забравяйте, че дехидратацията води до слабост, тромавост и нараняване.

8. Не хващайте голяма щанга! Много начинаещи се опитват да грабнат най-голямата щанга или дъмбел. Чрез кука или мошеник те се опитват да повишат количеството желязо, което наистина не е в състояние да надвие с помощта на работата на гладките мускули. Това е най-краткият път до нараняване. Не бързайте! След месец или година определено ще свалите тази тежест. Междувременно измерете умереността си и повишете това, което можете да направите.
sarms cena
9. Използвайте ортопедични уреди. Може би сте млад, здрав, силен мъж и никога нищо не ви боли. Но повечето спортисти любители не са такива! Възраст, структурни особености на тялото, заболяване - всичко това води до слаба съединителна тъкан. Следователно, правейки фитнес, можете да получите херния или да издърпате китка. Със сигурност знаете слабостите си. Тя може да бъде китки, колене, гръб и т.н. Използвайте специални устройства, които се продават във всеки магазин за спортни стоки, както и в медицинско оборудване. Не забравяйте за колани, китки, подложки за коляно.


10. Не тренирайте чрез болка. Ако не сте професионален спортист, тогава не е необходимо да разваляте здравето си, за да приведете тренировките докрай. Ако почувствате болка някъде, трябва веднага да се приберете вкъщи. Болката може да е първият признак на нараняване и ще утежните щетите, ако продължите. По-добре да пропуснете една тренировка, отколкото да се контузите и да „излетите“ за месец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар