понеделник, 28 октомври 2019 г.

Как да ускорим метаболизма?


Основи на метаболизма

Когато наблюдавате теглото си, метаболизмът е гореща тема за дискусия и в допълнение, едно от най-объркващите понятия. По принцип метаболизмът е показател за това как тялото ви изгаря калории. Тя включва три компонента. Като начало има индикатор за метаболизма в покой (RMR) или броя на редовно изгорените калории, което позволява на тялото ви да съществува (тоест да диша). „Всеки човек има свой индивидуален RMR, който обикновено се определя от генетиката“, казва Памела М. Пейк, клиничен професор по медицина и хранене и метаболизъм в Университета на Мериленд в Бетесда (САЩ), както и автор на „Fit to Live“.

Вторият компонент на метаболизма е вашето постоянно телесно тегло или по-специално. мускулна маса. „Колкото повече мускули имате, толкова по-добър е метаболизмът ви“, казва Пийк. Защо? Един килограм мускули изгаря 35 до 50 калории на ден, докато килограм мазнини ви спестява 5 до 10 калории на ден.

Последният компонент е щитовидната жлеза. Peeke съветва всички хора над 30 години да поискат от вашия лекар прост кръвен тест, за да се уверите, че щитовидната ви жлеза работи правилно.
sarms cena
Независимо дали се опитвате да се отървете от няколко излишни килограма или се подготвяте за неизбежното възрастово забавяне на метаболизма, ние ви предлагаме няколко доказани начина за поддържане на енергията и физическата годност на правилното ниво.

1. Изградете мускул. Както бе споменато по-горе, с възрастта метаболизмът се забавя - с цели два процента годишно! Въпреки това, тук можете да спорите с природата. „Мускулът е единственият и най-важен гарант за това колко добре тялото ви абсорбира храната, изгаря калории и мастна маса“, казва Шери Либерман, автор на The Brave to Lose Weight. Силовите тренировки с дъмбели или разширител поне два пъти седмично са абсолютно необходими, ако искате да ускорите метаболитните процеси в организма. Повтарям: абсолютно необходимо. Ето още няколко страхотни новини: дори след тренировка тялото продължава да гори калории в ускорен режим.

2. Бъдете активни. Винаги сте знаели това, но ето напомняне за вас. Най-малко 30-60 минути ходене, бягане, колоездене, плуване или друг вид аеробна активност поне три пъти седмично е втората част от уравнението на физическата активност. „Хората не обичат да чуват това, но физическата активност е незаменима“, казва Либерман.

3. Яжте. За тези, които се опитват да отслабнат чрез драстично ограничаване на количеството калории, които консумират, идеята може да изглежда примамлива, но това е проблемът на старата школа, която, както се оказва, само забавя метаболизма, казва Джулия Бейер, диетолог от САЩ. Мичиган (САЩ). "Всяка клетка в тялото е като крушка от фенерче", обяснява тя. "Когато тялото получава недостатъчно храна, гориво, всяка клетка гори по-малко ярко." Последните проучвания показват, че фракционното хранене на малки порции на всеки три до четири часа помага за ускоряване на метаболизма и загуба на тегло.

4. Включете подправките в диетата. Ако харесвате мексиканска или тайландска кухня, имате късмет. "Всичко показва, че храната, която има лют пипер в състава си, ускорява метаболизма", казва Либерман.

5. Намалете приема на захар. (Разбира се, в същото време все още трябва да се научите да правите правилния избор за това какво ядете.) „Захарта поставя тялото в режим на съхранение на мастни резерви“, казва Либерман, който е почитател на диета с нисък гликемичен индекс, когато диетата преобладава храни, които за разлика от захарите се разграждат бавно от организма, като по този начин се поддържа нивото на кръвната захар.
сармс цена
6. Не пропускайте закуската. Факт е, че хората, които не пренебрегват здравословната закуска, са по-тънки от тези, които я прескачат. Оставете място за импровизация. Например кафявият ориз със зеленчуци е чудесен начин да засилите метаболизма си през целия ден.

7. Пийте зелен чай. "Има нездравословни начини да засилите метаболизма си, като чаша силно кафе или никотин, но никога няма да кажа:" Вземете цигара! ", Казва Мишел Стрейф, личен треньор от Небраска (САЩ). Не пийте кофеин също поради нежеланите странични ефекти вместо това изберете зелен чай, препоръчва Lieberman, който надминава кафето по способността си да стимулира метаболизма по-ефективно и за по-дълги периоди.

8. Не забравяйте за H2O. Не позволявайте дехидратация, тъй като течността изпуска продукти от липолиза (разграждане на мазнините) от тялото. Студената вода също е в състояние, макар и леко, да увеличи скоростта на метаболизма поради факта, че тялото харчи енергия за затопляне.

9. Избягвайте стреса. На всяка цена. „Стресът допринася за увеличаване на теглото, особено в областта на корема“, казва Либерман. Защо? Защото физическият и емоционалният стрес причинява отделянето на кортизол, стеро

Няма коментари:

Публикуване на коментар