вторник, 15 октомври 2019 г.

Как да поддържате мускулите си силни?



След като човек спре да тренира, мускулите му започват да отслабват и намаляват по размер. Периодът на почивка силно влияе на този процес - разликата между месечна почивка и по-кратка почивка е много значителна. Много зависи и от опита на тренировки - дълъг опит ще направи възможно запазването на мускулите за по-дълго.

В статията ще дадем 6 полезни съвета, които ще ви помогнат да не губите красиви мускули.

Съвет 1. Може би търсите чудесни съвети как да поддържате мускулите, без да правите нищо едновременно. Но бързаме да ви спуснем от небето на земята и да ви кажем, че тук чудесата не чакат. Ако сте успели да изградите релефни мускули, тогава, на първо място, трябва редовно да изпълнявате всички действия, поради които е постигнат такъв резултат. По правило това са: правилно хранене, систематични тренировки, правилен режим на почивка. Не можете без него.
сармс цена
Съвет 2. Не позволявайте на адреналин и кортизол да се повишат, които инхибират производството на тестостерон. А тестостеронът е отговорен за растежа на мускулите. Нежелателно е също така да увеличите хормона, произведен от щитовидната жлеза.

Горните процеси могат да провокират катаболизъм (гниене на образувани клетки и тъкани). Тя може да възникне и поради следните фактори:

- Стресови ситуации: нервно напрежение, безсъние, изтощаващи физически натоварвания (обаче са необходими силови упражнения).

- Глад: по всяко време на деня не трябва да има чувство на глад. Не се препоръчва да се правят дълги интервали между закуска, обяд и вечеря.

- Постоянна умора: трябва да спите поне 8 часа на ден, а ежедневните натоварвания (умствени и физически) трябва да се разпределят равномерно.

Съвет 3. Вземете повече енергия и дайте по-малко. Когато много калории влизат в тялото, изграждането на мускули винаги е по-лесно. Но ако целта ви не е мускул, а поддържане на стройна физическа форма, тогава потокът от енергия трябва да е равен на потока На изразходвана енергия.

Излишните калории са особено важни в ранните етапи на формиране на мускулите. Трябва да консумирате повече въглехидрати и протеини, отколкото харчите. Поради това телесното тегло се увеличава. Ако в същото време да изпълнявате правилните упражнения, теглото ще се наддава във връзка с растежа на мускулите, а не поради натрупването на мазнини.

Съвет 4: За да не пропуснете тренировка. Пропускането на класове, може да отложи желаната цел. Всяко упражнение е стъпка към къдравите и красиви мускули. Ако не ходите на тренировки и в същото време много калории влизат в тялото, мазнините започват да се натрупват и тялото губи добрата си физическа форма. Тоест, физиката ще стане по-лоша, отколкото преди началото на програмата за изграждане на мускули.

Съвет 5. Силовите тренировки трябва да продължат до 45 минути. Тази препоръка е подходяща преди всичко за тези, които не приемат стероиди и подобни лекарства. Първата половина на тренировката се изразходва гликоген, който се намира в мускулите. През втората половина на класовете гликоген се консумира от черния дроб. Ако надвишите 45 минути, тогава тренировките ще са само в ущърб, тъй като енергията ще се изразходва директно от мускулите, като ги отслабва и разрушава. Това е доста важен нюанс, който не бива да се забравя.

Съвет 6. нежелателно аеробни упражнения. Те включват: велосипеди за тренировки, футбол, баскетбол, джогинг, особено за дълги разстояния, тенис, колоездене, степър класове. Всички тези дейности ще доведе до загуба на мускулна. Не забравяйте, на външния вид на спортисти.

За формирането на мускули са необходими упражнения за сила, които стимулират производството на анаболни хормони, които задействат процеса на растеж (анаболизъм). Следователно аеробните натоварвания с анаеробни са несъвместими.

Не забравяйте, че формираните мускули няма да бъдат запазени, ако бездействате. Въпреки това, при спазване на 6-те златни правила, ще бъдете в състояние да поддържате желаната физическа форма, която винаги сте мечтали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар