четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Честота на тренировка


Много начинаещи дори не мислят, че процесът на растеж на "масата" се състои от два еквивалентни елемента: действие и бездействие, тренировка и почивка. Само по себе си тренировката само задейства механизма и мускулите растат по време на почивка. Ако, разбира се, тази почивка е достатъчна. И сега стигаме до ключов момент. Как да разберете колко почивка е необходима между две тренировки "за пълна мускулна недостатъчност"?

Ясно е, че след тренировка се чувствате различно, отколкото преди нея. Вие сте изтръгнати. И това не е обикновена умора. Това е пълна физическа пустота. Напълно разбираемо явление: в края на краищата сте използвали значителна част от биохимичните ресурси или с други думи регенеративната способност на организма. Накратко, вие сте като кола, на която е изчерпало горивото.

И първото нещо, което тялото ви ще направи след тренировка, в никакъв случай не е изграждането на мускулни блокове. Той усърдно ще премахне недостига на гориво, т.е. попълване на биохимичните ресурси. Освен това процесът на възстановяване няма да продължи пет минути. Пълното възстановяване може да отнеме няколко дни. И едва след това много желаните планински мускули започват да растат - ще започне така нареченият процес на свръхкомпенсация. И помнете: ако се върнете във фитнес залата, преди да се възстановите напълно, няма да има растеж!
сармс цена
Процесът на възстановяване може да продължи цяла седмица. Едва ли има нужда от доказателство. Всеки пикинг трябваше да се чувства уморен в понеделник сутрин, ако в петък следобед той имаше интензивна тренировка.

Ето типична ситуация. В четвъртък си легнахте рано, надявайки се да се разберете сериозно в петък. Сутринта закусихте обилно, а следобед отидохте в залата. Настроението е красиво. Вие сте пълни с енергия. Обучението премина добре. Дори надмина всички очаквания. Вие не само клякате с тегло 2,5 кг по-тежко от предишния си максимум, но и „удължихте“ комплекта с три повторения. Напуснахте залата изключително изморен, но доволен. Решихте в събота и неделя да си починете добре и въобще да не тренирате. Вие бяхте сигурни, че до понеделник напълно ще възвърнете силите си и ще сте готови за ново, като "мощно" обучение. Но беше понеделник и умората не отшумя.
За какво говори това? Три дни за възстановяване не бяха достатъчни - не компенсирахте недостига на биохимични ресурси. И ако в понеделник отидете на тренировки, ще направите голяма грешка. В това състояние не могат да бъдат постигнати качествени резултати, освен това можете да си навредите сериозно. Но във вторник сутринта се събудихте свежи и нащрек. Умората е отминала. Енергията все още не кипи, но силата се усеща, възстановява. И все пак, когато дойдете на фитнес, няма да изпитате неустоимо желание да тренирате. И силата ви ще бъде точно същата като преди седмица, преди последното - успешно обучение. Насила ще се върнете към предишните мащаби. Защото това обучение също е грешка! Новото стресиращо „напрежение“ предотвратява едва „стартирането“ на масов растеж!

Сега да предположим, че сте се отказали от тренировките във вторник. В сряда сутринта не сте се възстановили просто: пълни сте с енергия и нямате търпение да тренирате. За ваша голяма радост усещате, че можете да увеличите теглото с 1 кг и да добавите 1-2 повторения към комплекта. Какво повече бихте могли да поискате?
Но не бързайте! Още не сте чели книгата и дори не подозирате, че тренировките в сряда също са грешка! Но защо? - питаш. Но факт е, че средата на тялото ви е завършила само процеса на възстановяване. Но не използва всички възможности за растеж! Изчакайте още един ден - и можете да "претеглите" теглото с 2,5 кг или повече! И вашите комплекти ще растат с 4-5 повторения! sarms cena

Между другото, в Европа днес тренировките в гората и на открито пространство са много популярни, разбира се, говорим повече за кардио тренировки. За да не се изгубите в гората, културистите и спортистите използват джогинг устройства или gsm повторител, докато бягат. Това са нравите на европейските спортисти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар