сряда, 17 април 2019 г.

КАК БЪРЗО ДА КАЧИМ МУСКУЛНА МАСА?



Увеличаването на мускулна маса е важен етап от мускулните тренировки и  изисква спазване на определени правила. Всъщност, повечето спортисти, които се стремят към качване на мускулна маса, вярват, че за тази цел е достатъчно да следват интензивна тренировъчна програма. За съжаление обаче, те често констатират, че постигнатите резултати са много под очакванията им. Открийте печелившата рецепта, която ще ви помогне бързо да качите мускулна маса.

 sarms ceni

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ УВЕЛИЧАВАНЕ НА МУСКУЛНАТА МАСА И СУШЕНЕ НА МУСКУЛИТЕ?
При мускулните тренировки често се говори за качване на мускулна маса и сушене на тялото. Но знаете ли каква е разликата между тези две тренировъчни цели? Сушенето представлява едновременно топене на мастни тъкани и укрепване на мускулатурата. Ефектът е по-добър релеф. Обратно, качването на мускулна маса означава натрупване на килограми и мускулен обем. Тук храненето е от изключетилно значение.




УВЕЛИЧАВАНЕ НА МУСКУЛНАТА МАСА - ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ
При мускулните тренировки, качването на мускулна маса означава увеличаване обема на мускула и се характеризира с увеличаване на теглото. Целта е не само увеличаване на мускулната маса, но и на теглото, т.е. трябва да съчетаете качване на мастни (телесна мазнина) и немастни тъкани (мускули). Вече разбирате, че пътят към целта е комбиниране на правилно хранене и физически упражнения, защото увеличаване на мастната тъкан без увеличаване на мускулната маса е възможно, но обратното - не.



Максималното увеличаване на мускулна маса не е толкова просто. Този процес е индивидуален и зависи от генетичното предразположение на всеки човек. И все пак, макар и да нямаме еднаква физика, това не означава, че всички не можем да постигнем добри резултати. Трябва само да знаем как да следваме личните си цели за качване на маса.




КОИ ХРАНИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МУСКУЛНАТА МАСА?
Заложете на хиперкалоричните храни, т.е. богати на хранителни елементи (въглехидрати и протеини), в продължение на няколко месеца (2 до 4 месеца). Увеличеният прием на въглехидрати и протеини е нужен, за да доставите на организма всички необходими хранителни вещества, спомагащи за мускулното изграждане. Този вид хранене ще ви позволи да тренирате по-интензивно и по-често. Подходящ е хранителният ритъм с 3 класически хранения + 3 закуски на ден (т.е. хранене на всеки 3 часа). Хранителните добавки не са задължителни, но може да ви помогнат.




Няма коментари:

Публикуване на коментар